2011/01/05

Tranbär är bra mot Urinvägsinflammation! (UVI)

Tranbär har sedan lång tid tillbaka använts mot urinvägsinfektion. För många är urinvägsinfektion ett återkommande problem samtidigt som problemen med resistenta bakterier ökar. Användandet av antibiotika måste därför minska. Istället för ännu en penicillinkur kan det vara en god idé att förebyggande, eller vid lättare besvär testa tranbär i någon form.


Om urinvägsinfektion
Vanliga symtom är bland annat att man måste kissa ofta och att det svider när man kissar.

Urinvägsinfektioner kan vara olika omfattande beroende på flera faktorer,
t ex antalet bakterier.

Urinvägsinfektion kan förväxlas med andra sjukdomar, t ex Klamydia. Därför görs ibland ett klamydiatest när någon med möjlig urinvägsinfektion uppsöker sjukvården. Klamydia ska behandlas med antibiotika. Det brukar rekommenderas att man ska uppsöka sjukvård om besvären inte går över efter några dagar. Det finns också urinvägsinfektionstest som man kan använda hemma för att själv testa sig.

Hur tranbär verkar

Tranbär är surt, vilket är bra, då det minskar ph-värdet i urinen. Men framförallt innehåller de flera ämnen som gör det svårt för e-kolibakterierna (den bakterie som oftast orsakar urinvägsinfektion) att få fäste i urinvägarna. Bakterierna tappar greppet och sköljs ut.

Andra hälsoeffekter

Tranbär är rika på C-vitamin och har en antioxiderande verkan. Forskning har visat att tranbär har effekt mot magbesvär. De minskar det dåliga kolesterolet, samt minskar tandköttsproblem och plackbildning i munnen. Enligt en undersökning kan de också bidra till att förebygga hjärt/kärlsjukdom.

Som bär, tablett eller dryck

Tranbär finns förutom som bär både i form av tablett eller dryck. Välj en riktig juice, inte en från stormarknaden som mest innehåller smakämnen och socker. Givetvis kan man ju även plocka tranbär själv! De mognar sent på hösten och du hittar dem i skogen, vid kärr, ofta ute i mossar och på myrar. Bären odlas också, framförallt i USA finns det stora odlingar.

Vart kan man köpa tranbär som hjälper mot urinvägsinfektion?

Tranbärstabletter eller tranbärsjuice kan t ex köpas på hälsokostaffärer eller beställas på Internet. Det är enkelt och oftast betydligt billigare att beställa på Internet. Det skiljer lite i utbud och pris. Några exempel på produkter och internetbutiker är tranbärstabletter från Bodystore eller tranbärspulver från Yves Rocher.



Fakta taget ifrån http://tranbär.info/ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

**** |OBS!| ****
Alla texter, åsikter och recensioner på denna blogg återspeglar endast personliga åsikter.
Egenproducerat material från denna sida får inte kopieras utan tillåtelse!

_____________________________

*** | INNAN DU/NI KOMMENTERAR! | ***

* Har du/ni några frågor till mig så får ni gärna ställa de i frågerutan i Menyn!

- Ingen spam/smygreklam tack!

- Håll en god ton.
Personangrepp osv betackar vi oss för.

- Kritik är helt alright. Så länge som den är bifogad/konstruktiv.